perjantai 20. kesäkuuta 2014

Tilareita ja myyntihevonen

Tässä kesän alussa tosiaan aloitin tekemään piitkästä aikaa tilareita. Tai no, olenhan niitä aina silloin tällöin tehnyt kun on yksärillä pyydetty. Tässä valmistuneita:

Eli ensimmäisenä valmistui selle francais. Tilaajan kanssa oli pientä ongelmaa, mutta tämä Codyksi nimetty tamma pääsi kuitenkin perille ja omistaja näyttää tykkäävän. Olen saanut niin videoita, kuin kuvakollaasejakin tilaajalta Codystä.
Seuraavana englantilainen täysiverinen. Väritys oli tosi kiva, pidän ihan hirmuisesti tuosta punaruskeasta kankaasta. Aluksi en uskonut, että tuo harjalanka sopisi kankaan kanssa, joten lähdimme äidin kanssa kaupungille etsimään sopivaa lankaa. Kävimme kahdeksassa liikkeessä, emmekä löytäneet edes punaruskeaa, saatika oikean sävyistä. Tuo reissuhan oli täysin turha,sillä tuo harjalanka on oikein sopivan väristä.
Sitten eestin puoliverinen, sain malliksi oikean hevosen, joten toteuttaminen oli aika kivaa. Tein samalla kaavalla kuin edellisen, siksi ovat melkolailla samannäköisiä. Pääsin myös pitkästä aikaa tekemään suitsia! Viimekerrasta on sen verran pitkä aika, että unohdin kokonaan omistavani alumiiniteippirullan, joten kuolaimissa onkin nyt poikkeuksellisesti foliota, mitä olen ennemmin käyttänyt. Toimii kyllä ihan yhtä hyvin tuossa suukappaleessa, renkaita siitä on vähän vaikeampi tehdä.
Sitten viimeisenä ratsuponi. Innostuin heti kaavakkeen nähdessäni, kun pääsen tekemään ratsuponin velboasta! Ehkä vähän innostuin liikaakin, sillä jotenkin päässäni mielsin että pääsen kokeilemaan uutta kinuskin väristä velboaa, ja kun sain hepan ommeltua kokoon, tajusin että tilaaja olikin tarkoittanut sambaa, ja että kangaslistassani tuon velboan olin nimennyt toffeenväriseksi. Tollo minä, onneksi tilaajalle kävi tuokin. Jotenkin itsekkin ihastuin tuohon pieneen poniin. Fleece kun vähän venyy joka suuntaan ja omistavani vanu on vielä todella huonoa (liian pehmeällä vanulla ei täytöstä tule mitään!), mutta tuo velboa toimi juuri niinkuin halusin. Herasilmät onnistuivat vielä harvinaisen hyvin, normaalin ompelun sijaan liimasin ne, jotta tuo ohut fleece ei hirvesti venyisi. Äiti tykästyi tuohon tilaajan suunnittelemaan merkkiin. :) 

Viikonlopuksi tilaritopassani on 5€:n alennus, ja tilauksia onkin tullut heti kolme! Tällä hetkellä ompelen haflingeria, jonka mallina on oikea poni. Juuri suunnittelin omallekin tallille haflingeria. Olen huomannut että etenkin keppihevosten kanssa tykästyn todella helposti voikkoihin tapauksiin! 

Ja vielä loppuun myyntiheppa. Hetihintana 50€, vähän on tinkimisvaraa, vaikka työmäärän puolesta voisin pyytää paljon enemmän. Hepan tein jo itseasiassa puoli vuotta sitten.
-Nea
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti