maanantai 22. joulukuuta 2014

Tilariasiaa ja kuulumisia

Hei!

Ensiksi tälläistä pientä infoa. Eli joulutilaukset ovat valmiita ja otan seuraavat tilaukset jonoon. Otan jonoon kaikki 25-30.12 tehdyt tilaukset. Mikäli tilauksia tulee paljon, tulee tilaajien varautua pitkäänkin odotteluun. Ilmoitan kuitenkin aina, monentena tilaaja on jonossa.

Ja mikäli valmis heppa kiinnostaa, niin kipin kapin tänne! Tosiaankin Valo-poni on myynnissä.

Sitten kuulumisiin.

Elämäni ensimmäinen itsetehty piparkakkutalo :)Siinä alkuun vähän ponipotrettia. Juli tosiaan nappasi jo toisen luokkavoittonsa virallisista näyttelyistä! Poninäyttelyissä oli BIS1 ja näissä joulunäyttelyissä BIS5. Saila on taiteillut BIS-kehään päässeille upeat ruusukkeetkin! Jospa Juli toisi talliin toisen Kep Mva Fn-tittelin.Eilen tuli Krisse käymään pitkästä aikaa palauttaen samalla Sylvin ja Amin ylläpidosta. Kokosin esteitä kentälle ja Krisse hyppäsi Binalla muutamankin eri estetehtävän. Sitten käytiin metsässä melko pitkällä lenkillä Julin ja koirien kanssa. Oli kyllä aivan ihana keli, harmitti kun en kameraa ottanut mukaan, lumiset maisemat olivat aivan upeat. Nuka ja Osku oli aivan innoissaan kun saivat juoksennella irti metsässä. Julikin näytti tykkäävän!

Sylvin valopilkut kaipasivat vaihtoa, mutta päätimpä tehdä sitten sekä silmät, että sieraimet kokonaan uusiksi. Vanhat olivat melko kamalassa kunnossa ja muutenkin vanhaa mallia. Minusta nämä uudet onnistuivat oikein hyvin! Oon jo kauan miettinyt että nuo uusisin, mutta pelkäsin sen muuttavan liikaa hepan ilmettä. Yritin tehdä niistä mahdollisimman samannäköiset, eivätkä ne sitten loppujen lopuksi juurikaan muuttaneet, samalta tammalta tuo näyttää! Pidän hevosten korjailusta, mutta suurempiin muodonmuutoksiin harvoin ryhdyn, etenkään vanhempien hevosten kohdalla. Jokaisella on omat virheensä, minkä takia ne näyttävät siltä mitä ovat. Esimerkiksi Silerissä on monta asiaa mitkä haluaisin niin pistää uusiksi (silmät, sieraimet, korvat, harja...), mutta olen todennut, että jos muuttaisin yhdenkin asian, joutuisin laittamaan koko ponin uusiksi, mitä en halua tehdä. Joskus olisi tosin ihan hauska tehdä kokonaan uudestaan joku vanha heppa. :) Oletteko te muokanneet heppojanne jälkikäteen, tai tehneet uuden version? 


Tänään tuli oikein mieleinen pehmeä paketti. Ostin tosiaan foorumilta pari kangasta uutta heppaa varten. Saa nähdä milloin saan aikaiseksi aloittaa tuon ponimuksen. :) 

Oon niin iloinen että tästä joulusta tulee valkoinen! Masennun aina niin totaallisesti noista kurakeleistä, viimejoulukin oli niin sateinen, että teki mieli pysyä koko päivä peittojen sisällä ja pitää kaihtimet visusti kiinni. Tämä joulu vietetään kotona sukulaisten kanssa, eli oikein mukava joulu tiedossa! Meidän vanhempi koira avaa (repii) aina perinteisesti lahjat, en malta odottaa että nuorempikin kaveri näkee ensimmäisen joulunsa ja pääsee auttelemaan lahjojen kanssa! :) Millaisia joulusuunnitelmia teillä on?

-Nea

5 kommenttia:

 1. Oi kun hieno piparkakkutalo! Nami :3 Ihana Juli ja Bina ja kaikki <3
  Tilarin nimeksi tuli Repe ja sen kuulumisia pystyt seuraamaan täältä ;) -->
  http://khtamatello.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tuon talon tekeminen oli kyl ihan kamalaa säätämistä... ja joo kävinkin heti lukemassa postauksen siitä suokista! :)

   Poista
 2. Oletko vielä aloittanut sen tilarini (ranskanratsuhevostamman) tekemistä? :) Vai aloitatko vasta loppuviikolla tai ensi viikolla? :)

  VastaaPoista
 3. Aloitan varmaan tänään kankaiden leikkaamisen samaan aikaan kun sinun edellä olevan tilauksen :)

  VastaaPoista