keskiviikko 5. elokuuta 2015

Jälleen uusi hevonen; Luca!

Heipsan!


Ennen seuraavaa postausta ajattelin esitellä tallin uusimman asukin; FWB-ori VP's Legolas aka Lucan. Oripoika on 6-vuotias taitava kenttäratsu.

Tämän väristä keppihevosta en ole vielä nähnytkään, joten päätin toteuttaa Lucassa kimonkirjavuuden. Se oli hauskaa ja yllättävän helppoa tehdä ja lopputuloskin miellyttää silmää. Lucalle oli hirveän vaikea keksiä tietoja, vaikka oria tästä yritin tehdä niin lopputulos olisi voinut mennä niin orista kuin tammastakin. Ilme oli aluksi mielestäni hyvin tammamainen, mutta nyt miellän Lucan helpostikkin oriksi. Myös nimeä oli vaikea keksiä joten päädyin tuollaiseen varsin yleiseen nimeen. Tälle orille tuli oikein nätti sukutaulu, jossa on paljon tuttuja hevosia isovanhempiin asti!

Orin suitsista ja riimuista tuli mielestäni todella kivat. Käytin niihin aitoa, kauniin ruskeaa nahkaa. Riimuissa on turpa- ja poskihihnoissa letitykset ja sama toistuu oriin suitsien otsapannassa. Sekä suitsissa, että riimuissa on yhtä paljon solkia kuin oikeissakin. Orille ajattelin tehdä vielä samasta nahasta kanget valkoisilla pehmusteilla.

Pidän hirveästi orin ikään kuin peräänannossa olevasta asennosta, näyttää mielestäni oikein kivalta! Viime aikoina onkin ollut paljon keppihevosaiheista tapahtumaa ja Luca pääsi jopa kolmena eri kertana harrastajien kokeiltavaksi. Sitä kehuttiin oikein kivaksi ratsastaa asennon ja keveyden takia, ja kieltämättä itsekkin innostuin ratsastelemaan ja jopa kisaamaan Eclipsen ja Caribian kisoissa Vantaalla ja pakko todeta että tämä on oikein kiva kaveri!


"Luca on aikalailla kaikkien kaveri. Muiden hevosten kanssa Luca viihtyy ja käyttäytyy hyvin, sekä on lempeällä tavalla dominoiva ja siksi orilaumamme johtaja. Ihmisten kanssa ori on oikea herrasmies ja sen karsinaan voi päästää melkeimpä kenet vain. Lapsia se varoo erityisen paljon onkin oikein herttainen kantaessaan pikkulapsia selässään. Orissa on myös hukan hienostelijan vikaa; se rakastaa puunaamista ja omistajien onneksi vaalea ori kiertää vesilätäkötkin kaukaa. 

Esteillä Luca on todellinen rämäpää, joka ei pelkää mitään. Pomminvarma ori lähestyy estettä täyttä häkää ja menee mielummin esteen läpi kuin kieltää, mikä onkin hyvä piirre etenkin maastoesteosuuksilla. Lucalla on iso ja matkaa tavoittava laukka, joten sekunnit radoilla jäävät usein lyhyiksi. Oria saa pidätellä hyvin paljon esteillä ja useimmiten pudotukset johtuvatkin varomattomuudesta. Luca on kaikin puolin hyvin elastinen ja ori taipuu helposti kauniiseen peräänantoon ja melkein mihin tahansa koulukiemuraan. Taitava ori onkin koulutettu Intermediaire | tasolle asti. Kisoissa Luca heposti innostuu liikaa etenkin esteosuukilla ja ratsastaja saakin usein tehdä paljon töitä pitääkseen orin kuulolla. Maastoillessa myös käynti on hyvin reipasta ja kevyt ravailu vaihtuu helposti hyvän paikan tullen kiitolaukaksi jota ei ihan heti lopetetakkaan!"

Ori itseasiassa sai tänään toisen sijan ja irtosertin virallisissa näyttelyissä! Renea myös tammaluokan toinen. :)

-Nea3 kommenttia: